Un incendiu puternic a distrus partial o pensiune din orasul aradean Lipova, in noaptea de sambata spre duminica, fara a exista persoane ranite, iar zeci de pompieri au intervenit sase ore pentru lichidarea flacarilor, care amenintau si un camping invecinat, transmite Mediafax.

Incendiul a izbucnit la o cunoscuta pensiune din Lipova, in jurul orei 02.30, dar in cladire nu se afla nimeni, doar duminica fiind programat un eveniment cu mai multi invitati, insa acesta a fost anulat ulterior, pentru ca imobilul a fost distrus in mare parte.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arad, George Plesca, a declarat pentru Mediafax ca incendiul a pornit la acoperis si s-a propagat rapid din cauza vantului, distrugand o aripa in care functiona o sala de evenimente, cu suprafata de 400 de metri patrati.

Conform sursei citate, flacarile au izbucnit de la un scurtcircuit, din cauza unor cabluri amplasate pe grinzi.

Focul a distrus acoperisul cladirii, patru camere de cazare, in timp ce alte opt camere au fost afectate de flacari.

Sala de evenimente a fost distrusa in totalitate, conform pompierilor.

"In prima faza au intervenit echipaje din Barzava si Lipova, dar cand s-a ajuns la fata locului s-a constatat ca imobilul arde generalizat, constructia fiind 80 la suta din lemn. S-a solicitat sprijin de la statiile de pompieri din mai multe localitati, iar flacarile, care amenintau campingul, au fost limitate dupa trei ore. Abia dupa sase ore de interventie s-a lichidat incendiul", a declarat Plesca.

In total, peste 30 de pompieri au intervenit, cu sase autospeciale.

Pagubele provocate de incendiu urmeaza sa fie evaluate.