Un numar de 23 de persoane care au prezentat usoare intoxicatii cu fum au fost transportate cu ambulantele la spitalele din Deva, Hunedoara si Orastie, in urma incendiului care a izbucnit joi dupa amiaza la Spitalul CFR din orasul Simeria, au informat surse oficiale citate de Agerpres.

La momentul izbucnirii incendiului, in spitalul din Simeria se aflau internati 51 de pacienti si cu totii au reusit sa iasa afara singuri sau cu sprijinul personalului unitatii medicale. Un numar de 27 de pacienti au fost evacuati in cladirea Primariei Simeria, aflata in imediata vecinatate a spitalului CFR.

De asemenea, pentru transportul bolnavilor spre alte spitale au intervenit 12 ambulante.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara a deplasat la fata locului 6 autospeciale de stingere a incendiului, focul manifestandu-se in unul dintre saloanele spitalului. Incendiul a fost lichidat de pompierii militari.

"Cauzele declansarii incendiului urmeaza sa fie stabilite", a declarat maiorul Claudiu Achim, adjunctul comandantului ISU Hunedoara, prezent la fata locului.

Prefectul judetului Hunedoara, Sorin Vasilescu, a convocat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, intr-o forma restransa, pentru a analiza masurile care se impun in continuare.