Patru persoane, intre care un copil de cinci ani, au murit si alte noua au fost ranite, duminica noapte, in urma unui accident produs in judetul Vrancea, dupa ce o caruta care nu a acordat prioritate a fost lovita de un autoturism, transmite Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Vrancea, Catalina Murariu, accidentul a avut loc la intersectia DJ 204 E cu DN 2 (E85), in localitatea Haret.

Astfel, o caruta in care se aflau 12 persoane nu a acordat prioritate la iesirea de pe drumul judetean si a fost lovita de un autoturism Audi care circula regulamentar pe drumul european dinspre Focsani catre Adjud.

In urma impactului, caruta a fost proiectata in santul din stanga al sensului de mers Focsani-Adjud, fiind distrusa complet. De asemenea, autoturismul a fost proiectat in santul de pe sensul opus de mers.

Patru din cele 12 persoane aflate in caruta, intre care si un copil de cinci ani, au murit, iar alte sase, intre care trei copii, au fost ranite grav. Unul dintre copiii raniti este in coma, prognosticul medicilor fiind rezervat.

De asemenea, alti doi copii din caruta si o tanara pasagera in autoturism au fost raniti usor.

"Accidentul s-a produs pe fondul neacordarii de prioritate de catre conducatorul unei carute, care a fost lovita de un autoturism inmatriculat in judetul Bacau si circula dinspre Focsani spre Bacau. Urmeaza sa stabilim imprejurarile exacte ale accidentului, iar in urma expertizei se va stabili si viteza exacta cu care circula autoturismul. Soferita autoturismului a fost testata, iar rezultatul a fost negativ", a declarat seful Politiei Rutiere, comisar sef Viorel Gheorghe.

La locul accidentului au ajuns zeci de persoane din Marasesti, apropiati ai persoanelor decedate, care au amenintat-o pe soferita. Pentru aplanarea conflictului, a fost necesara interventia jandarmilor si a politistilor.