Un incendiu puternic, observat de la zeci de kilometri distanta, a izbucnit, duminica dupa-amiaza, la trei societati de colectare a deseurilor de mase plastice, carton si electronice din orasul bacauan Buhusi, 13 autospeciale de pompieri intervenind pentru stingerea flacarilor, fara a exista victime.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau, incendiul a cuprins deseurile de mase plastice, carton si electronice din curtea comuna de 5.000 de metri patrati a trei societati de colectare a materialelor refolosibile din Buhusi, precum si o linie de balotat si un utilaj de granulat mase plastice din interiorul unei hale de 2.000 de metru patrati, transmite Mediafax.

In consecinta, in zona au fost mobilizati peste 50 de pompieri militari, de la trei unitati din judetul Bacau, care intervin cu 11 autospeciale, precum si pompierii civili ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Buhusi, care actioneaza cu doua masini cu apa si spuma.

"Incendiul, care se manifesta cu degajari mari de fum ce poate fi observat de la zeci de kilometri distanta, a fost anuntat cu intarziere la numarul de urgenta 112. Interventia se desfasoara cu dificultate din cauza vantului foarte puternic, care sufla cu 3-4 metri pe secunda si isi schimba permanent directia. Insa, prin mobilizarea exemplara a pompierilor s-a reusit, dupa patru ore de interventie, localizarea incendiului care se putea extinde si la o fabrica de confectii din vecinatate, in prezent actionandu-se pentru lichidare", a declarat duminica, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al ISU Bacau, Andrei Grecu.

Locuitorii unei mari parti a orasului Buhusi sunt afectati de fumul inecacios rezultat in urma arderii maselor plastice.

Pe timpul incendiului, hala in care se afla linia de balotat si utilajul de granulat mase plastice s-a prabusit, insa fara a exista victime, avand in vedere ca era oprita activitatea pe perioada week-end-ului.

Pompierii nu au stabilit inca o cauza a izbucnirii incendiului, aceasta urmand sa se afle dupa o ancheta ce va fi declansata dupa stingerea flacarilor.