Un incendiu puternic a izbucnit intr-un lan de porumb de 150 de hectare din judetul Arad, iar aproape jumatate din suprafata cultivata si nerecoltata a fost mistuita de flacari, pentru lichidarea focului intervenind mai multe echipaje de pompieri, dar si fermieri, relateaza Mediafax.

Incendiul a izbucnit, vineri seara, intr-un lan de porumb de 150 de hectare din comuna aradeana Seitin, iar la sosirea pompierilor focarele se manifestau pe 60 de hectare.

Pompierii au solicitat sprijinul echipajelor din mai multe comune si orase apropiate, dar si sprijinul unor asociatii agricole, care au trimis tractoare si cisterne pentru a ajuta la stingerea flacarilor.

Din cauza vantului, focul a mai cuprins zece hectare, pana cand fermierii au reusit sa faca brazde pentru a limita extinderea incendiului.

"Interventia a fost deosebit de dificila din cauza vantului puternic care a propagat incendiul si din cauza lipsei surselor de apa din camp", a declarat sambata, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, Goerge Plesca.

Autospecialele de stingere au fost alimentate din localitatea Seitin, de la o distanta de zece kilometri, astfel ca pentru lichidarea flacarilor a fost nevoie de aproximativ cinci ore.

In total, conform pompierilor, au fost mistuite de flacari 70 de hectare de porumb nerecoltat.

Pompierii si politistii au deschis o ancheta, pentru a stabili cauzele izbucniii incendiului.