Traficul rutier se desfasoara ingreunat, vineri, la intrarea pe Autostrada Soarelui, dinspre centura Constantei, dar si pe DN39 Mangalia - Constanta, pe sensul de mers catre A2, din zona statiunii Costinesti pana la Agigea, politistii recomandandu-le soferilor sa circule prudent.

Potrivit Centrului Infotrafic, citat de Mediafax, circulatia pe A2 Constanta - Bucuresti se desfasoara ingreunat la intrarea pe autostrada, dinspre centura Constantei, cu viteza de aproximativ 50-60 de kilometri la ora.

"Este posibil ca in orele urmatoare sa apara probleme de fluenta la statia de taxare de la Fetesti, intrucat multi soferi prefera, inca, sa plateasca taxa de pod la singurele ghisee destinate achitarii pe loc a tarifului. Pentru a nu se forma coloane de autovehicule, le reamintim soferilor ca prin statia de taxare se poate trece liber pe benzile doi si trei, in ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa sa se plateasca in avans sau ulterior, pana la ora 24.00 a zilei urmatoare trecerii, la statiile de distributie a carburantilor autorizate ori prin SMS, la numarul 7577", se precizeaza intr-un comunicat al Infotrafic.

Pentru a nu fi inregistrate incidente in trafic, soferii care se deplaseaza pe Autostrada Soarelui sunt sfatuiti sa pastreze in mers o distanta corespunzatoare, care sa le permita sa opreasca in conditii de siguranta, sa respecte limitele legale de viteza, sa foloseasca luminile de intalnire, sa se asigure si sa semnalizeze cand schimba banda de circulatie, sa puna in functiune luminile de avarie cand incheie o coloana care opreste sau incetineste brusc, sa acorde prioritate la iesirea din spatiile de servicii, sa nu circule sau sa opreasca pe banda de urgenta.

De asemenea, traficul rutier se desfasoara cu dificultate si pe DN 39 Mangalia - Constanta, formandu-se coloane de masini din zona statiunii Costinesti, pe sensul de mers catre Constanta, inclusiv in zona statiunilor Eforie Sud si Eforie Nord, pana la Agigea.