Magistrati ai Judecatoriei Vaslui au dispus vineri arestarea preventiva a unui barbat in varsta de 57 de ani, din comuna vasluiana Muntenii de Jos, acuzat ca ar fi abuzat sexual o fetita de 13 ani, pe care sotia sa o avea in plasament maternal, scrie Agerpres. Conform deciziei instantei, barbatul va sta in arest preventiv pentru urmatoarele 30 de zile.

Copila de 13 ani fusese scoasa din familia naturala in urma cu doi ani din cauza ca era victima a abuzurilor si data in grija unui asistent maternal profesionist, o femeie in varsta de 54 de ani.

Potrivit reprezentantilor Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui, femeia a observat ca ceva este in neregula cu fetita, care devenise introvertita si dadea semne de depresie, motiv pentru care a dus-o la psiholog. In fata psihologului, fata a povestit cum a fost supusa abuzurilor sexuale.

'Asistentul maternal a procedat corect venind foarte repede si spunand ce s-a intamplat, mergand la psiholog cu copilul si determinandu-l sa povesteasca tot. Am sesizat politia, care urmeaza sa ia masurile legale in acest caz. Fetita va beneficia de tot sprijinul nostru, urmand sa beneficieze de consiliere psihologica', a declarat directorul DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu Stefanica.

Reprezentantii DGASPC Vaslui au precizat ca, in urma celor intamplate, asistentul maternal a demisionat. Asistentul social care avea ca responsabilitate monitorizarea familiei efectuase ultima vizita in luna mai, cand nu a sesizat ca ar fi ceva in neregula.