Cosmin Gigi Dragan, craioveanul condamnat in 2011 la sapte ani de inchisoare dupa ce a ucis un barbat de 62 de ani pentru ca traversa strada prea incet, a obtinut eliberarea conditionata, potrivit unei hotarari a judecatoriei Pitesti, scrie Gazeta de Sud.

"Admite cererea de liberare conditionata formulata de petentul condamnatul Dragan Gigi Cosmin, in prezent aflat in Penitenciarul Ploiesti, in executarea pedepsei de sapte ani inchisoare, aplicata prin sentinta penala nr. 466/2010 pronuntata de Tribunalul Dolj. Constata indeplinite conditiile art. 59 si urm. Cod Penal din 1969 si dispune punerea in libertate conditionata a condamnatului", se arata in hotararea instantei. Dragan era recidivist, el fiind condamnat in aprilie 2009 de Judecatoria Targu-Jiu la inchisoare cu suspendare pentru complicitate la furt calificat, potrivit ziarului Adevarul.

Tot Adevarul scrie ca acesta a declarat, in fata instantei: "Am primit prea mult pentru un pumn".

Gazeta de Sud precizeaza ca acesta a fost sanctionat in perioada in care a facut puscarie dupa ce, in martie 2012, in urma unui control facut in Penitenciarul Craiova, in celula sa a fost gasit un recipient in care se afla o substanta pentru acumularea de masa musculara, interzisa in penitenciare. Dragan a fost prezentat in fata comisiei de disciplina, care a dispus ca acesta sa stea cinci zile la izolare. Condamnatul a contestat decizia comisiei, insa instanta i-a respins actiunea.

In aprilie 2010, un barbat de 62 de ani din Craiova a murit la spital, in urma unui stop cardio-respirator, dupa ce cu o zi inainte fusese batut pe trecerea de pietoni de un sofer nervos, deranjat ca faptul ca traversa prea incet strada. Acesta era insotit de nepoata sa, in varsta de 7 ani.

Pavel Rentea, in varsta de 62 de ani, din Craiova, era internat la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta, dupa ce a fost batut de Cosmin Dragan, de 22 de ani, care se afla la volanul unei masini BMW si care s-a enervat ca barbatul traversa strada prea incet. Cosmin Dragan a parasit imediat locul incidentului, insa politistii au reusit sa il prinda la scurt timp.

Dupa ce a fost batut, Pavel Rentea a suferit un stop cardio-respirator la scurt timp, iar acum anchetatorii urmeaza sa stabileasca care a fost cauza intrarii in stop cardio-respirator a barbatului de 62 de ani. Potrivit martorilor, barbatului i s-a facut imediat rau, dupa ce a fost batut de soferul nervos.