Un barbat a murit, vineri dimineata, iar alte sase persoane au fost ranite, doua dintre ele grav, dupa ce un sofer care se urcase baut la volan a intrat in plin intr-un grup de pasageri care coborasera dintr-un microbuz, pe un bulevard din municipiul Constanta, transmite Mediafax.

Accidentul a avut loc in jurul orei 05.00, pe bulevardul I.C. Bratianu din Constanta, langa cimitirul Palas, unde un microbuz plin cu pasageri preluati din port oprise pe prima banda a drumului pentru ca acestia sa isi poata lua bagajele din remorca. La un moment dat, soferul unui autoturism a pierdut controlul volanului, masina izbind in plin grupul de pasageri.

Autoturismul a lovit apoi semiremorca microbuzului, unul dintre calatori fiind prins intre semiremorca si autoturisme.

In urma accidentului, barbatul prins intre semiremorca si autoturism, in varsta de 56 de ani, a murit. De asemenea, doi dintre pasagerii care se aflau in spatele remorcii pentru descarcarea bagajelor au fost raniti grav, unuia dintre ei fiindu-i amputat piciorul.

Alte patru persoane au suferit rani mai usoare. La fata locului au ajuns echipaje ale Ambulantei si echipaje de descarcerare ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) "Dobrogea", care i-au transportat pe raniti la Spitalul Judetean Constanta.

Soferul vinovat de producerea accidentului si-a parasit masina la fata locului si a fugit, fiind prins de politisti o ora mai tarziu, la locuinta sa. Barbatul, de 31 de ani, din Constanta, a fost testat pentru stabilirea alcoolemiei, stabilindu-se ca era baut, avand o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Victimele sunt navigatori care se intorsesera din Alaska.