Patru proiectile ramase neexplodate si mai multe cartuse din timpul conflictelor militare au fost ridicate, marti, de echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dobrogea" al judetului Constanta, in timpul unor misiuni de asanare in localitatile Vadu si Agigea, informeaza Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) "Dobrogea", un satean din comuna Vadu a gasit, pe un islaz, patru elementele de munitie si a alertat autoritatile.

La fata locului, s-au deplasat membrii echipei pirotehnice a ISU "Dobrogea", care au identificat si ridicat cele patru proiectile de artilerie, calibru 45 milimetri, ramase neexplodate de pe timpul conflictelor militare de la mijlocul secolului 20.

Tot marti, echipajul pirotehnic al ISU Constanta a fost solicitat sa intervina si in localitatea Agigea, unde un barbat descoperise cateva elemente de munitie in timpul unor lucrari agricole. Echipajul pirotehnic a identificat 84 de cartuse de infanterie calibru 5,6 milimetri si sase tuburi de cartus calibru 5,6 milimetri.

Toata munitia gasita a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta de catre specialistii pirotehnicieni, urmand a fi distrusa.

In scopul preintampinarii unor incidente, reprezentantii ISU Constanta atrag atentia cetatenilor ca, in momentul descoperirii unor elemente de munitie neexplodata, acestia trebuie sa solicite ajutorul organelor abilitate, fara sa le miste din locul unde au fost gasite.