Un detinut de la Penitenciarul Barcea Mare, de langa Deva, a evadat miercuri de la un punct de lucru al unei societati comerciale la care fusese repartizat sa munceasca, barbatul fiind prins, dupa trei ore si jumatate, de personalul inchisorii, in localitatea Batiz, la circa 20 de kilometri distanta de locul incidentului, relateaza Agerpres.

"Detinutul a fost identificat si retinut pe raza localitatii Batiz, din judetul Hunedoara, de catre angajati ai penitenciarului. In urma acestui eveniment va fi sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Deva pentru comiterea infractiunii de evadare, precum si comisia de disciplina din cadrul penitenciarului pentru savarsirea abaterii disciplinare de parasire a punctului de lucru", a declarat purtatorul de cuvant al Penitenciarului Barcea Mare, inspector principal Florin Berar.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus inceperea unei anchete administrative care sa analizeze circumstantele care au condus la producerea evenimentului.

Barbatul in varsta de 22 de ani este din localitatea Mosna, judetul Sibiu, si a fost condamnat definitiv la 4 ani si 4 luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt calificat. El isi ispasea pedeapsa in regim de detentie deschis, iar locul in care muncea era fara paza.

Inainte de evadare, detinutul fusese programat sa apara, in luna septembrie, in fata comisiei pentru liberari conditionate.