Centrul Infotrafic din cadrul Politiei Romane anunta ca acest sfarsit de saptamana a fost cel mai aglomerat de la inceperea sezonului estival, avand in vedere valorile ridicate de trafic pe drumurile care duc catre judetul Constanta.

Pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers Bucuresti - Constanta, s-au inregistrat aproape 60.000 de autovehicule in ultimele doua zile. Numarul estimat al turistilor veniti pe litoral depaseste 200.000, potrivit datelor furnizate de operatorii de turism, arata sursa citata intr-un comunicat transmis duminica si preluat de Agerpres.

"Este de asteptat ca pe parcursul zilei sa se circule ingreunat pe DN39 Mangalia - Constanta, mai ales in statiunea Eforie-Nord. Este posibil sa se formeze coloane de masini si la iesirea de pe autostrada A2 catre DN Centura Capitalei, dar mai ales la statia de taxare de la Fetesti, intrucat multi conducatori auto prefera sa plateasca taxa de pod la singurele ghisee destinate achitarii pe loc a tarifului (cate o casierie pe fiecare sens de mers, pe benzile numarul unu)", precizeaza Centrul Infotrafic.

Conducatorilor auto li se reaminteste ca prin statia de taxare se poate trece liber pe benzile doi si trei, in ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa sa se plateasca in avans sau ulterior, pana la ora 24.00 a zilei urmatoare trecerii, la statiile de distributie a carburantilor autorizate ori prin SMS, la numarul 7577.

Prin urmare, se estimeaza ca pe autostrada A2 Bucuresti - Constanta circulatia va fi foarte intensa.

De asemenea, dinspre Constanta, pentru evitarea aglomeratiei, pot fi folosite si alte rute: DN2A Constanta - Harsova; DN3 Constanta - Murfatlar - Ostrov - Calarasi (traversare cu bacul).

Si pe autostrada A1 Pitesti - Bucuresti vor creste semnificativ valorile de trafic, mai ales inainte si dupa lasarea serii.

Pana la ora 14.00, in judetul Brasov, este inchis DN 1E Brasov - Poiana Brasov, pe timpul desfasurarii unui triatlon. Politistii rutieri recomanda rute ocolitoare catre Bucuresti: DN1E Poiana Brasov - Rasnov, DN73 Rasnov-Brasov, DN1A Sacele - Cheia -Ploiesti; DN1E Poiana Brasov - Rasnov, DN73 Rasnov - Bran- Valea Mare-Pravat DN72A ValeaMare-Pravat - Targoviste, DN71Targoviste - Baldana, DN7 Baldana -Bucuresti. Din Valea Mare-Pravat se poate circula si catre Pitesti, prin Campulung, apoi spre Bucuresti pe A1 Pitesti - Bucuresti, cu mentiunea ca DN73 Campulung - Pitesti este in lucru.

"Nu recomandam rutele DN73A Rasnov - Predeal si DN1 Brasov - Predeal, deoarece in judetul Brasov, pe DN1, la iesirea din Predeal catre Azuga, pe portiunea kilometrica 140+640 - 140+889 de metri, traficul rutier se desfasoara alternativ, pe o banda, dirijat sau semaforizat, din cauza lucrarilor care se executa la pasaj. Atat in zona podului, cat si pe raza statiunilor montane prahovene, in orele urmatoare se vor forma coloane de autovehicule pe mai multi kilometri, mai ales pe sensul de mers Brasov - Bucuresti", mai precizeaza Centrul Infotrafic.

Vineri si sambata, pe DN1, la Barcanesti, s-au inregistrat valori crescute de trafic: pe sensul de mers Bucuresti - Ploiesti: vineri, 20.732 de autovehicule, iar sambata, 19.008; pe sensul de mers Ploiesti - Bucuresti: vineri, 16.815 autovehicule, iar sambata, 13.749.