Un detinut al Penitenciarului Aiud, care ispasea un an de inchisoare pentru furt calificat, in regim deschis, a parasit, marti dupa-amiaza, punctul de lucru la care fusese repartizat, fiind cautat de personalul unitatii, politisti si jandarmi, relateaza Mediafax.

Marti, in jurul orei 15.20, detinutul Buzgar Marcel Nicolae, nascut la data de 21.05.1987, condamnat definitiv la un an de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, cu domiciliul in localitatea Campeni, judetul Alba, care isi executa pedeapsa in regim deschis, a parasit punctul de lucru exterior din Teius la care era repartizat, potrivit unui comunicat al Penitenciarului Aiud.

In vederea capturarii detinutului au fost dispuse masuri specifice in astfel de situatii, respectiv: blocarea cailor de acces in posibile directii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenta a mai multor echipe de cautare formate din personalul unitatii, precum si cooperarea cu Inspectoratul de Politie Alba si Inspectoratul Judetean de Jandarmi Alba.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care sa analizeze circumstantele care au condus la producerea evenimentului.

Buzgar are 1,69 m inaltime, constitutie atletica, fata ovala, ochi caprui si par negru intins.

Cei care detin informatii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea detinutului sunt rugati sa contacteze cea mai apropiata unitate de politie sau sa sune la 112.