Doi soferi au fost prinsi, duminica, in timp ce conduceau pe autostrada A3 cu 239 km/h si, respectiv, 205 km/h, ambii ramanand fara permis pentru 90 de zile si fiind amendati cu cate 877,5 lei, potrivit Politiei Romane.

Unul dintre soferi, un barbat de 47 de ani, din Bucuresti, a fost inregistrat de aparatul radar circuland cu viteza de 239 de km/h, in zona kilometrului 21 al autostrazii A3, segmentul Bucuresti - Brasov, scrie Mediafax.

Politistii rutieri de la Biroul de Politie Autostrada A3 i-au dat barbatului o amenda in valoare de 877,5 lei si i-au retinut permisul in vederea suspendarii dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Tot pe autostrada A3, dar pe segmentul Turda - Bors, a fost prins un alt sofer, un barbat in varsta 30 de ani, din Cluj-Napoca, in timp ce conducea cu 205 km/h.

Masina a fost inregistrata de aparatul radar in jurul orei 14.30, la kilometrul 15 al autostrazii A3 Turda-Bors.

Soferul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 877,5 lei, iar politistii i-au retinut si permisul de conducere.

Politia Romana atentioneaza ca depasirea limitelor legale de viteza si viteza neadaptata la conditiile de trafic reprezinta unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.