Hidrologii au emis o atentionare de cod galben de inundatii pentru raul Gurghiu si afluenti mici ai Muresului, in judetele Harghita si Mures, valabila pana la ora 20.00.

Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe Gurghiu si afluentii mici ai Muresului aferenti sectorului aval Toplita - amonte confluenta Gurghiu, judetele Harghita si Mures, se arata in atentionare, potrivit Mediafax.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinul superior al raului Gurghiu in amonte de statia hidrologica Lapusna si pe afluenti mici ai raului Mures aferenti sectorului statiei hidrologice Galaoaia.

Meteorologii au emis duminica o informare de vreme rea, potrivit carei, pana marti dimineata se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului cu aspect de vijelie si caderi de grindina.