Politistii au prins doi barbati care pescuiau ilegal, cu plase monofilament, pe raul Dambovita, dupa ce nivelul raului a fost scazut, pentru a fi facute lucrari in zona Academiei Militare, unde joi dimineata soseaua s-a umflat si a crapat, iar prin gaurile create a inceput sa tasneasca nisip si apa.

Oficiali din Politia Capitalei au declarat pentru Mediafax ca cei doi barbati au fost surprinsi de politistii Sectiei 17 in timp ce pescuiau cu o setca monofilament si o plasa de tip halau, ambele unelte fiind interzise prin lege.

Cei doi barbati au fost dusi la Sectia 17 Politie, unde le-au fost intocmite dosare penale pentru braconaj piscicol, iar pestele capturat, din speciile caras, babusca, biban si salau, a fost eliberat.

Acestia venisera la pescuit, in zona strazii Mihai Voda, unde este si sediul central al Politiei Romane, pentru a profita de faptul ca nivelul raului a fost scazut, in contextul lucrarilor din zona Academiei Militare, unde joi dimineata, ca urmare a lucrarilor pentru statia de metrou din Drumul Taberei, soseaua s-a umflat si a crapat, iar prin gaurile create a inceput sa tasneasca nisip si apa.

Prin Ordinul nr. 152 din 5 februarie 2015 privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii, au fost instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial, recreativ, sportiv si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice in habitatele piscicole naturale, pe o durata de 60 de zile, in perioada 11 aprilie - 9 iunie inclusiv.