Circulatia in zona Academiei Militare din Bucuresti este blocata, joi dimineata, dupa ce soseaua s-a umflat si a crapat, iar prin gaurile create a inceput sa tasneasca nisip si apa, anunta Mediafax.

Potrivit Brigazii Politiei Rutiere, traficul este blocat pe strada Doctor Dumitru Bagdasar, fiind insa deviat pe mai multe rute ocolitoare.

Astfel, politistii rutieri recomanda soferilor sa foloseasca rutele ocolitoare Splaiul Independentei-Pod Cotroceni-Soseaua Cotroceni, Splaiul Independentei-Pod Grozavesti-Bulevardul Vasile Milea sau Stirbei Voda-Pod Eroilor-Bulevardul Eroilor-Bulevardul Eroilor Sanitari-Strada Gheorghe Marinescu-Soseaua Cotroceni.

O cauza ar putea fi lucrarile de la Magistrala 5 de metrou, in conditiile 'cartita' Varvara care sapa la tunel se afla chiar zona.

UPDATE Metrorex a confirmat ulterior faptul ca deterioarea strazii a fost cauzata de lucrarile la magistrala 5 de metrou.

"Datorita unor elemente necunoscute privind terenul (umpluturi necompactate, eventuale puturi vechi, etc.), s-a diminuat presiunea de excavare a echipamentului pentru sapat tuneluri 'Sfânta Filofteia' care asigura executia tunelului de metrou dintre statiile Academia Militara si Eroilor 2. Acest fapt a determinat iesirea la suprafata a unei cantitati de material (emulsie bentonitica) si umflarea carosabilului cu circa 10-12 cm pe o lungime de aproximativ 6 m. A fost afectata doar o banda de circulatie dintre cele trei, pe o lungime de circa 10 m", a precizat Metrorex, intr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, "atât tunelul, echipamentul de sapat, cât si terenul sunt stabile in acest moment, iar lucrarile de sapaturi se desfasoara in conditii normale. In cursul zilei de astazi (joi, nr.r), zona respectiva va fi decopertata, stabilizata, iar suprafata carosabila va fi refacuta pentru restabilirea circulatiei auto in conditii normale".