Ministerul de Externe informeaza ca, in cursul zilei de joi, trei cetateni romani au sosit in Romania din Yemen, numarul persoanelor evacuate si repatriate din aceasta tara cu sprijinul MAE fiind, pana in prezent, de 25 de cetateni romani si trei membri de familie, potrivit Mediafax.

"Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca, in cursul zilei de 9 aprilie 2015, trei cetateni romani au sosit in Romania din Yemen via Djibouti. Acestia au fost evacuati din Yemen la datele de 6 si 7 aprilie 2015, cu sprijinul Ambasadei Romaniei la Abu Dhabi. MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Abu Dhabi, a mentinut legatura permanenta atat cu autoritatile din zona, cat si cu cei trei cetateni romani si a monitorizat intreaga deplasare a acestora pe traseul Yemen-Djibouti-Romania", se arata intr-un comunicat de presa al MAE.

Potrivit sursei citate, doi dintre acesti trei cetateni romani au fost asistati si de catre Organizatia Internationala pentru Migratie - biroul Romania si biroul Djibouti (OIM) atat la sosirea in Djibouti, cat si pentru indeplinirea formalitatilor de imbarcare pe o aeronava cu destinatia Romania. Cel de-al treilea cetatean roman a beneficiat si de sprijinul companiei angajatoare in cadrul demersurilor de repatriere.

MAE mentioneaza ca, pana in prezent, numarul persoanelor evacuate si repatriate din Yemen cu sprijinul MAE este de 25 de cetateni romani si trei membri de familie.

"MAE continua eforturile de evacuare in siguranta a cetatenilor romani aflati in Yemen si ramane in legatura permanenta atat cu acestia, cat si cu toate autoritatile competente din regiune", se mai arata in comunicat.