Politistii si procurorii Parchetului General au facut, marti, 18 perchezitii, la mai multe standuri din complexul Dragonul Rosu si la membrii unei grupari, condusa de un cetatean chinez, care, prin 64 de firme fantoma, a produs evaziune fiscala de peste trei milioane de euro, potrivit unor surse din Politie, citate de Mediafax.

Conform surselor citate, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), au facut 18 perchezitii, jumatate dintre acestea la standuri comerciale din complexul Dragonul Rosu, iar restul la adresele din Bucuresti si Ilfov ale unor cetateni chinezi si romani.

Potrivit anchetatorilor, gruparea era coordonata de un cetatean chinez, iar in circuitul infractional erau implicate 64 de firme fantoma romanesti, care emiteau facturi fiscale pentru a ascunde veniturilor provenite din vanzarile de imbracaminte si incaltaminte.

"Activitatile infractionale s-au derulat intre 2013 si 2015, existand indicii ca faptele ilicite ar fi fost savarsite de mai multe societati comerciale cu obiect de activitate similar, grupul infractional fiind coordonat de un cetatean chinez", se arata intr-un comunicat emis de Politia Romana.

Ulterior, sumele de bani obtinute din evaziune erau transferate in China prin intermediul unui cetatean chinez, care folosea sucursalele unor banici care functioneaza chiar in interiorul complexului comercial.

De altfel, marti, acesta a fost prins in flagrant in timp ce ducea la banca o geanta cu bani.

La pechezitii au participat aproximativ 100 de politisti, actiunea fiind sprijinita de Directia Operatinuni Speciale si de luptatori SIIAS.

De asemenea, in actiune sunt implicati si specialisti din cadrul Directiei Generale Antifrauda.

Zece persoane urmeaza sa fie duse la audieri, la sediul Politiei Romane, opt dintre aceastea fiind cetateni chinezi.