Circulatia vehiculelor mai mari de 7,5 tone a fost restrictionata marti dimineata pe DN 12 A, Miercurea Ciuc-Comanesti, din cauza ninsorii abundente si a viscolului, potrivit Agerpres.

Seful de cabinet al prefectului Harghitei, Adrian Panescu, a declarat ca masura restrictionarii masinilor de mare tonaj a fost luata pentru a evita blocajul in trafic, in cazul in care acestea s-ar afla in imposibilitatea de a putea sa-si continue drumul si pentru a facilita interventia cat mai rapida a drumarilor. Echipaje de Politie opresc masinile mai mari de 3.5 tone si le vor permite accesul doar dupa ce vremea se va imbunatati.

De asemenea, se circula in conditii de iarna pe DN 12C, Gheorgheni-Lacu Rosu si pe DN 13 B, Gheorgheni-Praid, in zona varfului Bucin, stratul de zapada de pe carosabil ajungand pana la 3 centimetri.

De la primele ore ale diminetii, drumarii au imprastiat pe drumurile din judet aproximativ 200 tone de material antiderapant

In Harghita ninge de 24 de ore, la altitudini stratul de zapada nou depus ajungand si la jumatate de metru. Judetul se afla sub avertizare de cod galben de ninsori si intensificari ale vantului.