Doua persoane au fost surprinse de o avalansa in Muntii Rodnei, iar la ora transmiterii acestei stiri salvamontisti din Baia Mare au plecat pe jos in cautarea acestora, in conditiile in care traseul este extrem de dificil, stratul de zapada pe munte depasind un metru, transmite Mediafax.

Cele doua persoane au fost surprinse de avalansa in zona Piciorul Mosului din Muntii Rodnei.

Potrivit lui Petrica Vant, de la Salvamont Baia Mare, una dintre cele doua persoane, care a solicitat ajutorul salvamontistilor, este in stare mai buna, iar cealalta are leziuni, ambele fiind constiente.

Vant a precizat ca echipe ale Salvamont au plecat spre locul unde se afla cele doua persoane, traseul fiind extrem de dificil din cauza zapezii de pe munte care atinge chiar si un metru.

"Nu putem estima cand vor ajunge, traseul este extrem de dificil, zapada are 70 de centimetri sau in unele zone chiar depaseste un metru", a spus Vant, care a adaugat ca salvamontistii merg pe jos.

La randul sau, primarul din Borsa, Ion Sorin Timis, a declarat ca avalansa a avut loc in zona numita "Parapet", in apropiere de Statia Meteo Iezer, iar cei doi barbati surprinsi de caderea de zapada sunt doi dintre cabanierii statiei.

"Din primele informatii pe care le avem, se pare ca zapada i-a dus inspre padure, cam 200 de metri de la drumul principal, iar unul dintre ei nu se poate misca si are umarul dislocat, celalalt avand probleme la un picior. Noi tinem legatura telefonic cu ei, de altfel, ei au fost si cei care au anuntat avalansa si acum asteptam sa ajunga echipele de salvare in acea zona", a spus primarul.

El a mentionat ca spre locul incidentului au pornit trei echipe, de la Salvamont, pompieri si jandarmi montani, care se deplaseaza pe jos din cauza zonei greu accesebile, intrucat stratul de zapada masoara peste un metru si la ora transmiterii acestei stiri continua sa ninga.