Un cutremur cu magnitudinea de 4,6 grade s-a produs luni, la ora 17.49, in zona seismica Vrancea, in judetul Buzau, la o adancime de 115 kilometri, potrivit datelor revizuite publicate de Institutul National pentru Fizica Pamantului (INFP). Acesta a fost resimtit si in Capitala.

Cutremur de 4,6 grade in VranceaFoto: infp.ro

INFP a anuntat initial ca seismul a avut o magnitudine de 4,7 grade si s-a produs la o adancime de 140 de kilometri.

Directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat pentru Mediafax ca seismul a avut epicentrul in judetul Buzau.

Cutremurul s-a resimtit, la intensitate mica, de 3 grade, la Bucuresti, Focsani, Braila si Galati, a mai precizat Ionescu.

In weekend au avut loc patru cutremure, cu magnitudinea cuprinsa intre 3,1 si 3,9 grade pe scara Richter, in zona seismica Vrancea, potrivit INFP.

Cel mai mare cutremur din acest an de pana luni, cu magnitudinea de 4,6 grade, s-a produs in 24 ianuarie, in zona seismica Vrancea.

In 22 noiembrie 2014, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in Romania in ultimii 10 ani. Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati. Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.