Politistii din judetul Arges fac luni noua perchezitii, intr-un dosar in care ar fi fost produs bugetului de stat un prejudiciu de doua milioane de euro, printre persoanele vizate fiind si un director din CEZ, acuzat de conflict de interese si abuz in serviciu., potrivit Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, printre imobilele perchezitionate de anchetatori este si locuinta sefului centrului operational care se ocupa cu extinderea retelelor CEZ in judetul Arges, Stefan Frantu, cercetat pentru conflict de interese si abuz in serviciu.

  • UPDATE Reprezentantii CEZ confirma printr-un comunicat de presa ca incepand cu ora 6.00 in aceasta dimineata, DNA face verificari la sediul CEZ din Pitesti, persoana vizata in aceste verificari fiind Stefan Frantu, sefului centrului operational  de extindere a retelelor. "Grupul CEZ in Romania se dezice vehement de orice act de coruptie sau practica nelegala a angajatilor sai si pune la dispozitia institutiilor abilitate toate informatiile necesare pentru clarificarea situatiei", se mai arata in comunicat.

Stefan Frantu este suspectat ca a sprijinit o societate comerciala care ii apartine sa obtina contracte pentru lucrari de instalatii electrice in judetului Arges. Firma controlata de directorul din cadrul CEZ nu ar fi platit impozitul pe profit.

Anchetatorii au facut perchezitii si la sediul firmei controlate de Frantu.

Alaturi de Frantu, in dosar este suspectata o alta persoana, au precizat sursele citate.

Grupul CEZ este prezent pe piata romaneasca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie Electrica Oltenia SA, care, dupa procesul de transformare, asigura alimentarea cu energie electrica a sapte judete, respectiv Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea si Teleorman. Afacerile Grupului CEZ in Romania sunt reprezentate de opt companii - CEZ Distributie, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development si TMK Hydroenergy Power.