Aproape 2.000 de soferi au ramas fara permise pentru ca nu au acordat prioritate pietonilor, iar peste 13.900 de pietoni au fost amendati pentru ca au traversat prin locuri nepermise, potrivit Politiei Romane.

Aproape 2.500 de politisti de la rutiera au actionat, in perioada 16-19 februarie, atat in zonele cu potential de risc, cat si in locurile unde au mai fost inregistrate evenimente rutiere in care au fost implicati pietoni, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane, citat de Mediafax.

In cele patru zile, politistii au dat 15.854 de sanctiuni contraventionale, dintre care 13.903 pietonilor care au traversat prin locuri nepermise.

De asemenea, 1.951 de soferi care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor care traversau regulamentar au fost amendati si le-a fost suspendat dreptul de a conduce.

Traversarea neregulamentara si neacordarea de prioritate pietonilor care traverseaza regulamentar sunt unele dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere, a precizat Politia Romana.