Trei persoane din Drobeta Turnu Severin si Baile Herculane au fost retinute, miercuri, fiind acuzate ca racolau eleve de liceu, unele minore, pe care le exploatau sexual, printre clientii acestora figurand, potrivit unor surse judiciare, autoritati locale, politisti si avocati din Mehedinti, potrivit Mediafax.

Cele trei persoane despre care anchetatorii spun ca sunt liderii retelei de proxenetism, destructurata de ofiterii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Mehedinti, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au fost audiate, miercuri seara, fiind retinute pentru 24 de ore.

Doi dintre presupusii proxeneti cu varste cuprinse intre 47 si 57 de ani sunt oameni de afaceri din Drobeta Turnu Severin, iar cel de-al treilea este proprietarul unei pensiuni din Baile Herculane.

In acelasi dosar urmeaza sa fie audiat, in cursul serii de miercuri, si un avocat din Drobeta Turnu Severin, despre care anchetatorii sustin ca ar face parte din reteaua de proxenetism.

De la domiciliile suspectilor au fost ridicate, inaintea audierilor, mai multe calculatoare, unde suspectii aveau fotografii cu tinerele pe care le exploatau. Potrivit anchetatorilor, acestia sunt suspectati ca racolau fete din liceele din Drobeta Turnu Severin, pe care apoi le exploatau sexual.

Potrivit unor surse judiciare apropiate anchetei, un numar de 25 de tinere, unele minore, au fost plasate unor lideri ai administratiei locale din Drobeta Turnu Severin, unor avocati si unor politisti din judetul Mehedinti.

Aceleasi surse au aratat ca un primar din Mehedinti ar fi oferit suma de 1.000 de lei unei minore care i-a fost plasata si care, imbracata in costum de craciunita, ar fi dansat lasciv in fata acestuia, fara sa intretina insa raporturi sexuale cu edilul.

Conform surselor citate, unul dintre liderii retelei le racola pe unele dintre fete din apropierea liceelor, majoritatea fiind eleve cu posibilitati materiale reduse si le ducea apoi la locuinta sa, dupa care le plasa clientilor cu posibilitati financiare.

Sursele citate au mai aratat ca, de-a lungul timpului, pe contul personal de pe reteaua de socializare Facebook, unul dintre suspecti le prezenta pe unele dintre fete prietenilor sai, multi dintre ei clienti fideli ai retelei.

Reteaua a fost monitorizata din anul 2013, atat cu tehnica de supraveghere interna, cat si externa.

Cele trei persoane retinute vor fi prezentate, joi, Curtii de Apel Craiova, cu propunerea de arestare preventiva pentru proxenetism si exploatare sexuala a minorelor.