Politistii fac cinci perchezitii in Bucuresti, miercuri dimineata, fiind vizati reprezentantii unei firme din domeniul turismului suspectati ca au emis facturi fiscale care atestau in fals prestarea unor servicii catre parteneri din Austria, la care ajungeau in cele din urma banii, anunta Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, impreuna cu politisti austrieci, desfasoara cinci perchezitii in Bucuresti, fiind vizati reprezentanti ai unei societati comerciale din domeniul turismului care sunt suspectati de inselaciune.

Conform sursei citate, in perioada 2008-2010 persoanele suspectate in acest dosar ar fi emis facturi fiscale fictive care atestau in fals prestarea unor servicii sau livrarea unor produse in favoarea unor parteneri din Austria.

"Sumele de bani obtinute in urma derularii acestor tranzactii erau returnate partenerilor austrieci", precizeaza Politia Romana.

Perchezitiile de miercuri dimineata se desfasoara in cooperare cu reprezentanti ai autoritatilor judiciare austriece, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucuresti.