O femeie si cei sase copii ai sai au fost gasiti morti, joi, in locuinta lor aflata la marginea unei comune din judetul Valcea, primele date aratand ca victimele s-au intoxicat cu monoxid de carbon, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean de Politie Valcea, femeia, in varsta de 31 de ani, si cei sase copii ai sai cu varste cuprinse intre cateva saptamani si 12 ani, au fost gasiti morti in locuinta lor situata in zona periferica a comunei Racovita, victimele fiind descoperite de catre un vecin care a mers in vizita.

In urma primelor verificari, anchetatorii spun ca, cel mai probabil, femeia si cei sase copii au murit intoxicati cu monoxid de carbon.

La ora transmiterii acestei stiri, la fata locului se afla echipe de politisti.

Femeia ii crestea singura pe cei sase frati, intr-o casa cu doua camere, tatal copiilor fiind plecat in Suedia, unde autoritatile presupun ca traieste din cersit.

Potrivit unor reprezentanti ai administratiei locale din comuna Racovita, cei sase copii si mama acestora au fost gasiti morti de catre o cumnata a femeii, care joi a mers la locuinta acestora, vazand ca nimeni nu iese in curte.

Copiii - patru fete cu varste de o luna, patru ani, cinci ani si 12 ani si doi baieti cu varste de doi ani si sapte ani - au fost gasiti intr-un pat, alaturi de mama lor, iar echipajele medicale care au ajuns la fata locului nu au mai putut face nimic pentru salvarea acestora, fiind declarat decesul.

Cei sase copii si mama acestora locuiau intr-o casa cu doua camere, in suprafata de aproximativ 35 de metri patrati, intr-un catun aflat la marginea comunei Racovita. In zona nu exista retea de gaze, locuinta fiind incalzita cu o soba cu lemne.

Conform surselor citate, femeia isi crestea singura copiii, dupa ce tatal acestora, care este luat in evidente ca fiind persoana cu handicap si care a lucrat ca vacar in sat, a plecat in Suedia, unde autoritatile presupun ca traia din cersit. Ultima data, barbatul fusese acasa de Craciun, cand a petrecut sarbatorile alaturi de familie, dupa care a plecat din nou.

Localnicii spun ca cel mai mic dintre copii, fetita in varsta de nici o luna, nu apucase sa fie botezata.

Desi proveneau dintr-o familie cu o situatie financiara dificila, copiii cu varsta de scoala frecventau cursurile scolii din localitate.

O tragedie simlara a avut loc la Rovinari, unde in 12 ianuarie un barbat si cei sase copii ai acestuia, cu varste cuprinse intre sase luni si sapte ani, au fost gasiti morti in garsoniera lor, autoritatile stabilind ca victimele s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o instalatie improvizata de incalzire.