Un cutremur cu magnitudine de 3,8 a avut loc, marti dimineata, la ora 1:53, in Zona seismica Vrancea, la o adancime de 40 de kilometri, anunta Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, potrivit Mediafax.

In zona seismica Vrancea au fost inregistrate, in ianuarie, mai multe cutremure, cu magnitudini intre 3,2 si 4,3 grade pe scara Richter, cel mai puternic dintre acestea, cu epicentrul in judetul Buzau, fiind inregistrat in 4 ianuarie.

In 22 noiembrie 2014, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in Romania in ultimii 10 ani. Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati. Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.

Tot in Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.