Patru barbati aflati in arestul Politiei Judetene Cluj, trei pentru furt calificat si unul pentru tentativa de omor, au evadat, sambata seara, din arestul IPJ, la ora transmiterii acestei stiri fiind instituita o alerta in intreg judetul pentru cautarea evadatilor, informeaza Mediafax.

Surse din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Cluj au declarat, sambata seara, pentru agentia de presa citata, din primele date, a reiesit ca cei patru arestati preventiv, din care trei pentru furt calificat si unul pentru tentativa de omor, ar fi reusit sa evadeze din arestul Politiei Judetene Cluj profitand de neatentia politistilor care erau de serviciu in aceasta seara.

Sursele citate au precizat ca, in prezent, au fost instituite filtre ale politistilor pe raza intregului judet, mai ales la intrarile si iesirile din localitati, astfel de filtre fiind instituite si pe caile ferate.

Potrivit acelorasi surse, reprezentantii IPJ Cluj au sesizat un procuroror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj, care a inceput deja cercetarile pentru sararsirea infractiunii de evadare, in ceea ce ii priveste pe cei patru barbati aflati in arest preventiv.

Totodata, potrivit surselor citate, procurorul de caz face cercetari si pentru savarsirea infractiunii de neglijenta in serviciu in ceea ce ii priveste pe politistii care erau de serviciu la arestul IPJ in momentul in care cei patru barbati au reusit sa fuga.