Patru barbati din judetul Calarasi care s-ar fi intoxicat cu alcool metilic sunt internati la Spitalul Floreasca, in stare grava, prognosticul fiind rezervat, iar un alt barbat urmeaza sa fie adus cu un elicopter, a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al unitatii sanitare, Bogdan Oprita.

Porivit doctorului Bogdan Oprita, primul pacient a fost adus sambata dimineata, in jurul orei 03.30, in stare foarte grava, cu acidoza metabolica severa, fiind internat la Terapie Intensiva, intubat si pus pe dializa. Ulterior au mai fost adusi trei pacienti, ultimul fiind internat duminica dimineata.

Trei dintre pacientii care au fost adusi la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala dupa ce s-ar fi intoxicat cu alcool metilic sunt in stare foarte grava, iar al patrulea este putin mai bine, dar prognosticul este rezervat si in cazul acestuia, a precizat Bogdan Oprita.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca a mai spus ca un al cincilea pacient, aflat tot in stare grava, urmeaza sa fie adus in Capitala cu un elicopter, dupa ce a fost solicitat transferul acestuia de urgenta la unitatea sanitara din Capitala.

Alti doi barbati, unul in varsta de 45 de ani si celalalt in varsta de 58 de ani, ambii din localitatea Dragalina, au murit in spitale din Bucuresti si Calarasi, unde ajunsesera in stare grava, existand suspiciunea ca s-ar fi intoxicat dupa ce au consumat alcool metilic.

Din datele transmise SMURD Bucuresti, unul dintre acestia a fost transportat cu o ambulanta in Capitala si a decedat sambata, la Spitalul Sfantul Pantelimon fiind constatat decesul.

"Nu cunoastem dimensiunea problemei, este o situatie care trebuie analizata la nivel local de catre Directia de Sanatate Publica. Din nefericire, starea pacientilor este foarte grava", a mai spus dr. Bogdan Oprita.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat pentru Mediafax ca din datele transmise de catre Directia de Sanatate Publica Calarasi rezulta ca barbatii ar fi consumat bauturi care contineau alcool metilic, facute intr-o gospodarie.

Raed Arafat a precizat ca in afara celor patru barbati internati la Spitalul de Urgenta Floreasca si a celui de-al cincilea care urmeaza sa fie adus la aceeasi unitate sanitara, ar mai fi trei sau patru pacienti internati la Spitalul din Calarasi.

Secretarul de stat a precizat ca politia a inceput o ancheta inca de sambata, dupa ce au fost semnalate aceste cazuri si, totodata, s-a recomandat populatiei sa nu consume bauturi alcoolice decat din surse autorizate.

Initial s-a anuntat ca doua persoane din localitatea Dragalina au murit in spitale din Bucuresti si Calarasi dupa ce ar fi baut alcool metilic, iar alte patru sunt in stare grava, trei fiind internate la Spitalul Floreasca din Capitala si una la Spitalul Judetean din Calarasi.

Dosarul in cazul persoanelor care s-ar fi intoxicat cu alcool metilic a fost preluat de Parchetul Tribunalului Calarasi, care incearca sa stabileasca provenienta substantei consumate.

Reprezentanti ai Parchetului de pe langa Tribunalul Calarasi au declarat, duminica, pentru Mediafax, ca politistii si procurorii fac cercetari pentru moarte suspecta in cazul celor doi barbati din Dragalina care si-au pierdut viata dupa ce ar fi baut alcool metilic, fiind asteptate rezultatele necropsiilor, cat si rezultatele analizelor de laborator in cazul persoanelor aflate in spital in stare grava, pentru a afla daca este intr-adevar vorba despre intoxicatie cu alcool metilic sau daca este o alta substanta.

Surse apropiate anchetei au declarat ca principala ipoteza este intoxicatia cu alcool metilic, iar anchetatorii incearca acum sa stabileasca de unde provine substanta. Aceasta ar putea proveni, conform surselor citate, dintr-o unitate industriala de productie, respectiv o fabrica.

Politistii si procurorii au stat de vorba cu mai multe persoane, apropiati si rude ale victimelor si incearca totodata sa gaseasca recipientele in care s-a aflat substanta consumata de catre cele sase persoane.

Reprezentanti ai Inspectoratului de Politie Calarasi au declarat, sambata, pentru Mediafax, ca politistii au fost sesizati de cadrele medicale cu privire la moartea suspecta a celor doi si au deschis dosar penal in acest caz.