Un microbuz scolar care transporta 26 de elevi de la Targu Bujor spre comuna Varlezi, judetul Galati, a ramas blocat, marti seara, pe DJ242 din cauza viscolului si a zapezii, potrivit Agerpres.

Potrivit primarului orasului Targu Bujor, Laurentiu Gadei, s-a intervenit rapid pentru tractarea autovehiculului, iar elevii au fost dusi initial la sediul primariei din localitate.

"Am luat legatura cu autoritatile judetene, dar si cu forte proprii am adus elevii inapoi la Targu Bujor. Acum am decis ca acesti elevi sa fie cazati peste noapte in cateva saloane de la spitalul din oras, unde primesc mancare si este cald. In acelasi timp, actionam cu trei utilaje pentru a debloca drumul spre Varlezi", a precizat Laurentiu Gadei.

Edilul a adaugat ca se fac eforturi pentru deblocarea drumului, dar este un viscol puternic, asa ca utilajele de deszapezire actioneaza foarte greu. Elevii sunt din localitatea Varlezi si urmeaza cursurile liceului din Targu Bujor.

Conform county-managerului CJ Galati, Costel Fotea, DJ253 Baleni-Cudalbi este inchis, iar pe toate drumurile judetene se circula foarte greu, in conditii de iarna, din cauza viscolului puternic ce troieneste zapada.