Drumul National 7 in judetul Arad este aglomerat sambata seara, iar traficul in Vama Nadlac, pe sensul de iesire din tara, este de trei ori mai mare decat in mod obisnuit, in conditiile in care romanii care lucreaza in strainatate si au petrecut sarbatorile in tara se intorc la locurile de munca, informeaza Mediafax.

Potrivit Politiei Judetene Arad, traficul pe DN 7 s-a aglomerat sambata seara si au fost luate masuri pentru a se evita blocajele, mai ales in apropiere de Nadlac, unde s-a format o coloana de camioane pe o distanta de cinci kilometri.

Coloana de automarfare blocheaza una dintre cele doua benzi ale DN7, inainte de orasul Nadlac, astfel ca in zona se inregistreaza blocaje in trafic, in conditiile in care pe singura banda libera se circula in ambele sensuri, mii de masini iesind din tara.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene, Camelia Tuduce, a precizat ca prima masura a fost ca traficul autoturismelor sa fie deviat de pe DN 7 pe autostrada, de la Pecica la Nadlac.

In paralel, soferii care se deplaseaza dinspre Deva spre frontiera cu Ungaria sunt sfatuiti de catre echipajele de politie sa aleaga vamile Turnu sau Varsand.

Si Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca "traficul rutier pe DN 7 este intens pe sensul de mers Deva-Arad-Nadlac" pentru ca "numerosi romani stabiliti in strainatate parasesc tara, la final de vacanta".

"A inceput sa se formeze coloana de autovehicule la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac. Recomandam folosirea punctelor de trecere a frontierei Turnu si Varsand", anunta Infotrafic.

Reprezentantii Politiei de Frontiera Arad au declarat ca aglomeratia la frontiera a inceput in jurul orei 18.00, cand au fost deschise toate benzile disponibile pentru controlul documentelor, personalul fiind suplimentat.

Astfel, prin Vama Nadlac se poate iesi din tara pe sapte benzi, fata de doua in mod obisnuit, estimandu-se ca traficul a crescut de doua-trei ori.

Politia de Frontiera anunta ca timpul de asteptare pentru controlul documentelor este de 25 de minute din cauza aglomeratiei.

Autoritatile estimeaza ca traficul va reveni la valori apropiate de cele normale duminica, atunci cand majoritatea muncitorilor romani din strainatate care au fost acasa de sarbatori vor fi parasit tara, pentru ca luni sa se poata prezenta la locurile de munca.