Salvamontistii din Busteni intervin, sambata dupa-amiaza, pentru recuperarea unui turist care a cazut intr-o prapastie pe traseul Jepii Mari din Masivul Bucegi, transmite Mediafax.

Potrivit sefului Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, echipe de salvatori montani intervin, sambata dupa-amiaza, pe traseul Jepii Mari din Masivul Bucegi, pentru recuperarea unui turist care a cerut ajutor dupa ce a cazut intr-o prapastie.

Conform sursei citate, doi turisti, tata si fiu, au urcat pe munte, iar la un moment dat unul dintre ei a alunecat in prapastie.

Cei doi au sunat la dispeceratul Salvamont, solicitand ajutor, insa dupa primirea apelului nu s-a mai putut lua legatura cu persoanele respective, astfel ca salvatorii montani nu au date despre starea barbatului cazut in rapa.

La ora transmiterii acestei stiri, echipe de salvamontisti se indreapta catre locul in care s-ar afla turistul cazut in prapastie.

UPDATE 19.00: Salvamontistii l-au condus in siguranta pana in statiunea Busteni pe turistul cazut, sambata dupa-amiaza, intr-o prapastie de pe traseul Jepii Mari din Masivul Bucegi, barbatul reusind sa iasa singur din rapa, informeaza Mediafax.

Potrivit sefului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii montani l-au condus in siguranta pana in statiune pe turistul care a alunecat intr-o prapastie de pe traseul Jepii Mari din Masivul Bucegi.

Acesta a reusit sa iasa singur din rapa inainte ca salvamontistii sa ajunga la el, insa nu a anuntat echipa de salvatori montani despre acest fapt.

Haiduc a mai spus ca turistul, care era insotit de alte doua persoane, nu era echipat corespunzator pentru munte si ca "norocul sau a fost ca a alunecat inainte de a ajunge in partea mai grea a traseului".

"Plecasera (n.r. - turistii) spre Piatra Arsa si au avut noroc ca au alunecat in prima parte a traseului pentru ca sus pe munte conditiile sunt foarte grele", a spus Haiduc.

Salvatorii montani le reamintesc turistilor ca in aceasta perioada toate traseele din Masivul Bucegi sunt inchise si le recomanda sa nu se departeze de unitatile de cazare. De altfel, meteorologii au anuntat ca riscul producerii de avalanse in Muntii Bucegi, dar si in Muntii Fagaras, este insemnat, fiind de gradul trei pe o scara de la unu la cinci, intrucat zapada proaspat depusa nu are aderenta la straturile mai vechi.