Un angajat Electrica s-a electrocutat mortal, sambata, in timpul unei interventii la un punct de transformare din Baile Homorod, unde se produsese o defectiune in urma careia localitatea a ramas fara curent electric.

Inspectorul sef al Inspectoratului Teritorial de Munca Harghita, Dorin Male, a declarat pentru Agerpres ca echipa Electrica, formata din doua persoane, a mers la fata locului pentru inlocuirea unei sigurante care se arsese la punctul de transformare.

Potrivit primelor cercetari, angajatul Electrica - in varsta de 54 de ani din Vlahita - ar fi decuplat linia electrica de la tensiune, dar exista ipoteza ca aceasta nu s-a decuplat integral, din cauza gerului. Barbatul s-a urcat apoi pe o platforma de interventie aflata pe stalp, a pus mana pe siguranta electrica si a fost electrocutat. Colegul sau l-a coborat de la inaltime, a incercat sa-l resusciteze pana la venirea Ambulantei, iar echipajul specializat a continuat operatiunea, dar nici medicii nu au mai putut sa-l readuca la viata.

Dorin Male a explicat ca este vorba de un accident de munca, iar cercetarile vor stabili imprejurarile si cauzele care au dus la producerea acestuia.