O femeie gravida a murit, luni dupa-amiaza, intr-o ambulanta a Serviciului de Ambulanta Tulcea, in timp ce era transportata la Spitalul Judetean Constanta, starea sa agravandu-se pe timpul transportului, cand femeia a intrat in stop cardiac, transmite Mediafax.

Directorul Serviciului de Ambulanta Tulcea, Dumitru Valcu, a declarat ca femeia a facut stop cardiac la jumatatea distantei dintre Tulcea si Constanta, in apropierea localitatii Cogealac, si, desi au fost facute manevre de resucitare, femeia nu a mai putut fi salvata.

El a mai spus ca, din discutia avuta cu asistenta din localitatea de unde era femeia, a aflat ca aceasta nu era luata in evidenta ca fiind gravida.

"Se pare ca femeia a ascuns sarcina, nu a fost nici monitorizata, a mai avut o sarcina gemelara, in urma cu catva timp, si la fel, nu a fost monitorizata. A nascut doi copii care au murit. Femeia mai are patru copii", a precizat Dumitru Valcu.

Potrivit aceleiasi surse, femeii, care era din localitatea Ostrova, judetul Tulcea, i s-a facut rau luni dimineata, in jurul orei 10.00, si cu ajutorul unui utilaj a ajuns la dispensarul din localitate, de unde a fost preluata de o ambulanta cu o asistenta, autosanitara plecand catre Spitalul Judetean din Tulcea.

Dumitru Valcu a mai precizat ca, in jurul orei 12.00, autosanitara a ajuns la intersectia de la drumul national care facea legatura cu municipiul Tulcea, insa soseaua era blocata in acel moment. Dupa aproximativ trei ore, constatandu-se ca drumul nu a fost deblocat, a fost luata decizia ca ambulanta sa se indrepte catre Constanta, drumurile de acces catre Spitalul Judetean fiind libere, a explicat Valcu.

CAcesta a adaugat ca, atunci cand s-a plecat catre Constanta, femeia era stabila din punct de vedere medical si ca echipajul de la ambulanta a reusit sa ajunga cu pacienta pana la Cogealac, in judetul Constanta, la jumatatea distantei dintre acest municipiu si Tulcea, cand femeia si-a pierdut cunostinta si a intrat in stop cardiac.

Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a declarat, la randul sau, ca femeia nu a mai putut fi salvata, desi in sprijinul ambulantei a fost trimis si un echipaj SMURD de la Constanta.

Arafat a precizat ca, cel mai probabil, femeia a avut eclampsie, o complicatie foarte serioasa in timpul sarcinii, care poate duce la deces.

"Nu se stia de pacienta, aceasta nefiind monitorizata. Nu se stia ca are sarcina si ca in zona respectiva exista o gravida", a spus Arafat.

Secretarul de stat a mai declarat ca femeia a fost preluata in conditii stabile, insa starea ei s-a agravat in timpul tranportului si a intrat in stop cardiac, motiv pentru care s-a cerut si sprijinul unui echipaj de Terapie Intensiva, care nu a mai reusit insa sa o resusciteze.

Potrivit lui Dumitru Valcu, decesul femeii a fost declarat in jurul orei 18.00.