Un barbat incarcerat la Penitenciarul Pelendava din Craiova, care isi executa pedeapsa in regim semideschis, a evadat luni dupa-amiaza, cel mai probabil acesta reusind sa sara gardul, informeaza Agerpres.

Politistii doljeni au realizat filtre la intrarile si iesirile din judet, desfasoara activitati de identificare si prindere a detinutului si au anuntat celelalte unitati de politie din judetele invecinate.

UPDATE Conducerea Penitenciarul Pelendava a dispus o ancheta in cazul detinutului evadat

Conducerea Penitenciarului Pelendava a anuntat ca a dispus declansarea unei anchete administrative in cazul detinutului care a evadat luni dupa-amiaza menita sa analizeze circumstantele ce au condus la producerea evenimentului.

Penitenciarul Pelendava a anuntat, de asemenea, ca detinutul care a evadat luni, in jurul orei 17.40, se numeste Picu Ion Catalin, are 21 de ani si este condamnat definitiv la 4 ani si 6 luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt calificat. Potrivit sursei citate, acesta are domiciliul in localitatea Valea Stanciului, isi exercita pedeapsa in regim deschis si a parasit punctul de lucru de la o ferma a Penitenciarului Pelendava.

"In vederea capturarii detinutului, au fost dispuse masuri specifice in astfel de situatii, respectiv blocarea cailor de acces - posibile directii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenta a mai multor echipe de cautare formate din angajati ai Penitenciarului Craiova, Penitenciarului Pelendava si ai Centrului de Detentie Craiova, precum si cooperarea cu Inspectoratul de Politie Dolj, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Dolj si Politia de Frontiera", precizeaza Penitenciarul Pelendava intr-un comunicat, citeaza Agerpres.

Penitenciarul Pelendava a dat publicitatii si fotografia si semnalmentele detinutului, iar cei care detin informatii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea acestuia sunt rugati sa contacteze cea mai apropiata unitate de politie sau sa sune la 112.