Cei doi turisti care au ramas blocati, sambata dupa-amiaza, pe un traseu foarte dificil de alpinism din Masivul Bucegi au fost recuperati de salvatorii montani dupa o interventie dificila care a durat aproximativ sase ore, relateaza Agerpres.

Potrivit sefului Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, cei doi tineri, care erau blocati pe un perete muntos cu o inclinatie de aproximativ 90 de grade din Valea Albisoara, au fost coborati in siguranta si au fost dusi la refugiul Salvamont, urmand sa isi petreaca noaptea aici.

Operatiunea de recuperare a lor a fost una extrem de dificila, avand in vedere traseul, dar si conditiile meteorologice de pe munte, respectiv frig si vant puternic.

Initial, o prima echipa de salvatori montani care a plecat dupa cei doi a ajuns pana la o distanta de aproximativ o suta de metri de locul in care acestia erau suspendati, insa nu a putut sa ii recupereze, astfel ca o a doua echipa de salvamontisti s-a deplasat la fata locului cu echipamente suplimentare, operatiunea durand aproximativ sase ore.