Un barbat de 28 de ani, eliberat din Penitenciarul Poarta Alba, unde a ispasit trei ani de inchisoare pentru furt, a murit la cateva minute dupa ce iesise pe poarta inchisorii, fiind lovit de un autoturism condus de un sofer baut, anunta Mediafax.

Potrivit politistilor constanteni, accidentul a avut loc miercuri seara, in timp ce tanarul de 28 de ani mergea pe marginea strazii impreuna cu alti trei barbati, si ei eliberati din penitenciar, catre o statie de autobuz.

La un moment dat, un autoturism care circula in acelasi sens l-a lovit in plin pe tanar, iar acesta a murit pe loc.

Soferul, in varsta de 43 de ani, le-a spus politistilor sositi la locul accidentului ca nu l-a vazut pe tanar, care ar fi sarit in fata masinii in ultimul moment, neputand sa il mai evite. In urma testarii cu aparatul etilotest, s-a stabilit ca soferul avea o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Barbatul lovit de masina executase trei ani de inchisoare din cei cinci ani pe care ii primise pentru furt si fusese eliberat pentru buna purtare. Cei trei barbati care il insoteau le-au spus politistilor ca acesta nu anuntase acasa ca urma sa fie eliberat, vrand sa faca o surpriza familiei.

In acest caz a fost intocmit un dosar de cercetare penala pentru ucidere din culpa.