Mai multe tronsoane de drum din judetul Giurgiu sunt inchise circulatiei, miercuri seara, din cauza inundatiilor, insa nu exista localitati izolate intrucat in zonele afectate exista rute ocolitoare, cel mai recent bilant aratand ca in judet peste 3.500 de hectare de teren sunt acoperite de ape.

Potrivit datelor furnizate, miercuri seara, de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Giurgiu, mai multe tronsoane de drum judetean si comunal sunt complet inchise, din cauza ca au fost inundate, transmite Mediafax.

Astfel, circulatia este intrerupta pe drumul judetean 412 C in zona "Podul Pescari", autoritatile recomandand ca ruta ocolitoare DJ 601 Crevedia Mare - Goleasca. De asemenea, sunt inchise circulatiei drumul comunal 191 Vadu Lat - Anghelesti, in zona circulandu-se prin Clejani - Anghelesti, precum si drumul comunal 105 Iepuresti - Chirculesti, fiind recomandata ruta ocolitoare prin Banesti.

Alte cinci tronsoane de drum, intre care un drum judetean si patru drumuri comunale, din judetul Giurgiu au fost inundate miercuri, insa traficul pe acestea nu a fost inchis.

De asemenea, 12 comune din judet sunt afectate de inundatii miercuri seara, fiind vorba despre localitatile Iepuresti, Singureni, Calugareni, Vanatorii Mici, Crevedia Mare, Roata de Jos, Bulbucata, Clejani, Letca Noua, Bucsani, Hotarele si Comana. Peste 1.300 de hectare de teren agricol, 1.461 de hectare de pasune si 740 de hectare de padure sunt acoperite de ape. Totodata, 123 de curti si gradini au fost inundate, 14 fantani sunt colmatate si trei podete au fost avariate.

Judetul Giurgiu se afla sub incidenta unei avertizari cod galben pe raul Arges si a cod portocaliu pe cursurile de apa din bazinele hidrografice ale raurilor Neajlov, Sabar si alte rauri mici din bazinul inferior al Argesului.