Doua drumuri judetene din zona de sud-est a judetului Prahova au fost inchise, marti seara, pana miercuri dimineata, dupa ce in cursul zilei zeci de persoane au ramas blocate pe unul dintre aceste tronsoane unde vantul viscoleste zapada, informeaza Mediafax.

Autoritatile din judetul Prahova au decis inchiderea completa a doua drumuri judetene din zona de sud-est a judetului, care sunt impracticabile in urma caderilor masive de zapada.

Conform unei informari date publicitatii de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Prahova, incepand de marti seara, de la ora 18.30, sunt inchise traficului rutier DJ 100C intre orasul Mizil si comuna Fulga si DJ 102N intre localitatile Parepa si Colceag.

Conform sursei citate, cele doua drumuri raman inchise pana miercuri dimineata la ora 5.00.

Decizia de a inchide cele doua tronsoane a fost luata de Administratia Drumurilor Judetene si Consiliul Judetean Prahova, cu avizul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, dupa ce, in cursul zilei de marti, zeci de persoane au ramas blocate in mai multe autoturisme si microbuze pe drumul dintre Mizil si Fulga, fiind nevoie de interventia pompierilor pentru scoaterea masinilor dintre nameti. Drumul pe care au ramas blocate autovehiculele se afla intr-o zona de campie, unde vantul viscoleste zapada, in fiecare iarna mai multe tronsoane de drum fiind inchise temporar.

Capitala si judetele Giurgiu, Dambovita, Arges, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Valcea, Mehedinti, Caras-Severin, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, Prahova, Vrancea, Bacau, Neamt, Harghita, Covasna, Brasov, Mures, Sibiu, Alba, Hunedoara si Cluj sunt sub avertizare cod galben de ninsori si vant pana marti, la ora 22.00.

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, in aceste zona se va depune un strat de zapada de 10-15 centimetri, iar vantul va avea intensificari, cu viteze ce vor depasi la rafala 50-60 de kilometri pe ora, iar local si temporar, zapada va fi viscolita. In regiunile sudice si centrale sunt conditii de producere a poleiului.

Mii de persoane din Arges, Dambovita, Prahova si Valcea, fara electricitate din cauza zapezii

Mii de consumatori din judetele Arges, Dambovita, Prahova si Valcea nu sunt alimentati cu energie electrica, marti seara, din cauza avariilor produse pe retelele de alimentare cu electricitate ca urmare a caderilor masive de zapada, relateaza Mediafax.

Aproximativ 3.000 de abonati din judetele Prahova, Arges, Dambovita si Valcea nu beneficiaza de curent electric, marti seara, din cauza avariilor produse pe reteaua de alimentare cu electricitat.

Cea mai grava situatie se inregistreaza in judetul Prahova, unde la ora transmiterii acestei stiri un numar de 1.470 de familii nu au curent electric. Purtatorul de cuvant al Electrica Muntenia Nord, Marian Popa, a declarat pentru Mediafax ca in orasul Comarnic - cartierul Ghiosesti si in localitatile Sotrile si Valea Doftanei alimentarea cu energie electrica se face doar partial. In unele dintre aceste localitati furnizarea de energie electrica a fost afectata inca de dimineata din cauza copacilor cazuti sau a crengilor rupte sub greutatea zapezii.

Echipele de interventie au remediat pe parcursul zilei defectiunile, insa au fost situatii in care la o ora de la remedierea avariilor s-au produs unele noi pe aceleasi linii de alimentare.

Si in judetul Arges sunt probleme cu alimentarea cu energie electrica, urmare a avariilor provocate pe reteaua de alimentare a companiei CEZ de caderile masive de zapada. Astfel, marti dupa-amiaza aproape 700 de abonati ai CEZ din judetul Arges nu sunt alimentati cu electricitate. Sunt afectate localitatile Cotmeana, Baiculesti-Alunis, Recea, Maracineni si Buzoiesti.

Conform Prefecturii Arges, 20 de echipe de interventie ale furnizorului de electricitate se afla pe teren si lucreaza la remedierea avariilor.

In judetul Dambovita, peste 400 de consumatori nu au alimentare cu electricitate marti seara, conform datelor furnizate de Prefectura Dambovita, afectate sunt localitatile Bezdead (240 consumatori), Barbuletu (80 consunatori), Candesti (54 consumatori) si Malu cu Flori (50 consumatori nealimentati cu energie electrica).

De asemenea, in judetul Valcea chiciura formata de firele de electricitate a provocat avarii pe reteaua CEZ. Marti seara, 120 de consumatori din zona Baile Olanesti - Runcu, alti 120 de abonati din localitatea Berislavesti si 60 de familii din localitatea Vladesti nu au curent electric, potrivit datelor furnizate de reprezentantii Prefecturii Valcea.