O persoana a murit si alte trei au fost ranite grav, in noaptea de sambata spre duminica, in urma unei explozii care a avut loc intr-un restaurant din Campulung Moldovenesc si care a fost urmata de un incendiu, pompierii stabilind ca deflagratia s-a produs din cauza unei acumulari de gaze, relateaza Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Suceava, Alin Galeata, explozia a avut loc in jurul orei 3.30, in bucataria unui restaurant aflat la iesirea din municipiul Campulung Moldovenesc spre Suceava, in apropierea unei benzinarii.

Deflagratia a fost urmata de un incendiu, iar la fata locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Detasamentul de pompieri din Campulung Moldovenesc si ambulante.

In momentul producerii exploziei in restaurant se aflau patru angajate si cinci clienti din Republica Moldova.

In urma deflagratiei, una dintre angajate, in varsta de 42 de ani, a murit, iar celelalte trei, de 21, 23 si 42 de ani, au fost ranite grav, fiind preluate de ambulante si transportate la spitalul din Campulung Moldovenesc.

Potrivit sursei citate, cele trei femei au arsuri de gradele I, II si III si leziuni multiple, doua dintre ele fiind transferate la Spitalul Judetean de Urgenta Suceava. In starea cea mai grava se afla femeia de 42 de ani, care are arsuri de gradele II si III pe 60 la suta din suprafata corpului si multiple leziuni, pronosticul fiind rezervat.

De asemenea, doi dintre clientii aflati in restaurant au suferit escoriatii de la cioburile aruncate de suflul exploziei si au primit ingrijiri de la echipajele medicale ajunse la fata locului.

Pompierii au stabilit ca explozia urmata de incendiu s-a produs din cauza unei acumulari de gaze de la buteliile din bucataria restaurantului.