Un obuz a fost descoperit, miercuri, de muncitorii care lucreaza pe santierul Catedralei Mantuirii Neamului, in apropierea Palatului Parlamentului. Proiectilul are un calibru de 100 de milimetri si este din cel de-al Doilea Razboi Mondial. Acesta a fost ridicat de pirotehnisti si urmeaza sa fie distrus.

Echipa de pompieri de la Unitatea Speciala Ciolpani care s-a deplasat la fata locului a stabilit ca este vorba despre un proiectil exploziv. Pirotehnistii au verificat si terenul din zona pentru a se asigura ca nu mai exista un alt proiectil similar, care sa reprezinte un pericol.

"Mai multi muncitori sapau la santierul deschis in zona Palatului Parlamentului si au gasit in subteran elemente de munitie, un proiectil vechi, care probabil dateaza din timpul razboiului", a declarat Anca Onofrei, purtator de cuvant al IGSU, potrivit Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al Unitatii Speciale de Interventie Ciolpani, in jurul orei 11.50 a fost primit un apel, prin numarul de urgenta 112, privind existenta unui element de munitie, in zona Palatului Parlamentului.

Circulatia in zona a fost oprita temporar, pana cand pirotehnistii au ridicat obuzul.