Un detinut de la Penitenciarul Iasi a fugit miercuri dimineata de la punctul de lucru la care lucra in zona Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, politistii instituind filtre in judet Iasi si dandu-l in consemn la frontiera, informeaza Agerpres.

Potrivit reprezentantilor Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi, in cursul diminetii 18 dintre detinutii aflati in regim deschis au fost scosi din celule pentru a lucra pe un santier de constructii din zona centrala a Iasiului.

"Unul dintre detinuti, un barbat in varsta de 29 de ani, din Bacau, care este in custodia noastra din 2013 dupa ce a fost condamnat la trei ani de inchisoare pentru furt calificat a fugit de la munca. Disparitia sa de la punctul de lucru a fost observata in jurul orei 9,05. Dupa ce a fost alarmata conducerea Penitenciarului si au fost informati si cei de la politie si jandarmerie, s-au format mai multe echipe de cautare', a declarat Gabriela Topoliceanu, purtatorul de cuvant al Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi, pentru Agerpres.

Detinutul a fost dat in urmarire nationala si in consemn la frontiera si au fost infiintate mai multe filtre in oras si in gari.

Stirea se actualizeaza