Cladirea abandonata a Cinematografului Tineretului din Iasi, declarata monument istoric, a fost distrusa aproape complet, in urma unui incendiu provocat, sambata dimineata, de un om al strazii care a rasturnat un resou la care incerca sa se incalzeasca, pompierii luptandu-se patru ore cu flacarile, relateaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Iasi, Silvia Spiridon, a declarat ca incendiul a izbucnit, sambata, in jurul orei 4.30, fiind provocat de un om al strazii care a rasturnat un resou la care incerca sa se incalzeasca si care a aprins imediat materiale combustibile din apropiere.

ISU a intervenit cu sase autospeciale, iar pompierii s-au luptat aproximativ patru ore cu flacarile care au distrus o mie de metri patrati din cladirea fostului Cinematograf al Tineretului, declarata monument istoric si cunoscuta si sub denumirea de Coloseul Bragadiru.

"Am fost solicitati pentru a interveni la un incendiu izbucnit la o cladire de pe strada Lapusneanu declarata monument istoric. S-a intervenit initial cu o autospeciala de terapie intensiva mobila si trei autospeciale de stingere. S-a procedat la localizarea incendiului, a fost suplimentata forta cu inca doua autospeciale de stingere plus autoscara. Incendiul a fost lichidat in jurul ore 8.30", a declarat sambata Silvia Spiridon.

Barbatul care a provocat incendiul, in varsta de 37 de ani, a suferit arsuri de gradul al doilea pe o treime din suprafata corpului, fiind transportat la Spitalul de Urgente "Sfantul Spiridon" din Iasi.

Cladirea se afla in proprietatea RADEF si era sigilata de mai multi ani, insa oamenii strazii au reusit mereu sa intre in cautarea unui adapost, reprezentantii RADEF facand o serie de reclamatii in acest sens la Politie.