Cateva sute de angajati de la Sucursala Romag-Prod a Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN) au declansat, vineri, un protest spontan pe platforma industriala din localitatea Halinga, transmite Agerpres. Potrivit presei locale, peste 500 de angajati din tura I si a III-a refuza sa munceasca si au blocat portile combinatului, protestand fata de faptul ca nu si-au primit salariile de mai multe luni.

Protest la Combinatul Chimic ROMAG-PROD din Drobeta Turnu SeverinFoto: Gazeta de Sud

Liderul de sindicat Cosmin Compindeanu a declarat pentru Agerpres ca protestarii sunt nemultumiti de faptul ca nu si-au luat salariile restante si ca administratorul judiciar tergiverseaza semnarea statelor de plata, desi in contul RAAN se afla banii destinati drepturilor salariale. "De asemenea, suntem ingrijorati de faptul ca nu ni se aloca fonduri pentru programul de mentenanta si nu avem garantia continuarii fabricarii apei grele", a afirmat Compindeanu.

Protest la Combinatul Chimic ROMAG-PROD din Drobeta Turnu Severin

Protest la Combinatul Chimic ROMAG-PROD din Drobeta Turnu Severin

Foto: Gazeta de Sud

La randul sau, presedintele sindicatului Romag-Termo, Alexandru Tanase, a precizat pentru AGERPRES ca sindicalistii de la Termocentrala RAAN nu se alatura protestului de la uzina de apa grea, intrucat 'noi avem un program de revendicari bine stabilit pe care il vom pune in practica de luni, 3 noiembrie' si ca 'protestul este manipulat politic de cativa salariati ai acesteia, cu orientari democrat-liberale'.

Potrivit publicatiei Gazeta de Sud, peste 500 de angajati din tura I si a III-a refuza sa lucreze si au blocat portile combinatului.

Sursa foto: Gazeta de Sud