Peste 30 de copaci au cazut pe carosabil sau pe masini in Capitala, 14 autoturisme au fost avariate, mai multe panouri publicitare au fost rasturnate si in unele zone s-au desprins elemente de pe fatadele cladiri, din cauza vantului puternic. Bucurestiul se afla sub avertizare cod galben de vineri, potrivit Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului petnru Situatii de Urgenta Bucuresti, Daniel Vasile, a declarat ca de vineri, ora 14.00, pana sambata dimineata, in mai multe zone din Capitala au fost doborati de vantul puternic 32 de copaci, care au cazut pe carosabil si pe 14 masini.

Cel mai grav incident a fost in Sectorul 3 al Capitalei, pe strada Intrarea Patinoarului, unde patru masini au fost avariate de un copac doborat de vant.

De asememea, in Sectorul 6, pe aleea Valea Rosie, un copac a cazut pe trei masini, una dintre acestea fiind avariata in totalitate.

ISU a fost solicitat sa intervina si pentru indepartarea unor panouri publicitare si a unor elemente de constructie care au cazut de pe fatadele cladirilor.

Daniel Vasile a precizat ca nicio persoana nu a fost ranita.

Capitala este sub avertizare cod galben de vant puternic de vineri dupa-amiaza.

Potrivit avertizarii nowcasting, prelungita de Administratia Nationala de Meteorologie pana sambata, la ora 14.00, in Capitala si in judetele Ilfov, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Giurgiu si Teleorman, vantul depaseste la rafala viteze de 55 - 65 de kilometri pe ora si, izolat, 75 de kilometri pe ora.