Politistii efectueaza, miercuri dimineata, 46 de perchezitii in Bucuresti, Ilfov, Buzau, Teleorman si Giurgiu, la locuintele mai multor persoane si sediile unor firme, fiind vizati cetateni romani si italieni, banuiti de evaziune fiscala in domeniul comercializarii de legume si fructe, anunta Mediafax.

Peste 170 de politisti efectueaza, la aceasta ora, 46 de perchezitii domiciliare pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Ilfov, Buzau, Teleorman si Giurgiu, fiind vizate locuintele mai multor persoane banuite de evaziune fiscala, precum si sediile unor societati comerciale, se arata intr-un comunicat al Politiei Romane.

Operatiunea vizeaza probarea activitatii infractionale a mai multor persoane, cetateni romani si italieni, banuite de comiterea de ilegalitati in domeniul comercializarii de legume si fructe, cu un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 de euro.

In fapt, in scopul deducerii taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, cei in cauza ar fi inregistrat fictiv in contabilitatea agentului economic achizitii si vanzari fictive derulate prin 15 societati fantoma, in perioada decembrie 2013 - august 2014.

In urma perchezitiilor, 27 de persoane vor fi conduse la audieri.

Perchezitiile se desfasoara intr-un dosar penal inregistrat la Serviciul de Investigare a Fraudelor Ilfov, in care politistii efectueaza cercetari, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov, sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala.

La actiune participa 174 de politisti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor si specialisti criminalisti din cadrul Politiei Ilfov, sprijiniti de luptatori din cadrul Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale din cadrul Politiei Romane si Serviciului pentru Actiuni Speciale din Politia Capitalei, si din inspectoratele judetene de politie Buzau, Giurgiu si Teleorman.

Actiunea beneficiaza de sprijinul de specialitate al DIPI si SRI.