Circulatia feroviara intre statiile Voslabeni si Izvorul Muresului, in Harghita, a fost inchisa, din cauza deraierii unui tren de marfa, patru trenuri de calatori stationand in acest moment in zona, pana la finalizarea interventiei, informeaza CFR Calatori, anunta Mediafax.

Circulatia a fost inchisa incepand din cursul noptii, cand s-a produs deraierea de o osie a locomotivei unui tren de marfa. Trenul era compus din 28 vagoane incarcate, acestea fiind deja retrase in cursul noptii in statia Izvorul Muresului.

Sectia de circulatie Voslabeni - Izvorul Muresului fiind dotata cu linie simpla, s-a impus suspendarea temporara a circulatiei trenurilor, masura mentinuta si la aceasta ora, deoarece echipele de interventie desfasoara operatiuni de repunere pe sina a locomotivei.

Pana la restabilirea circulatiei, patru trenuri de calatori stationeaza temporar astfel: IR 1945 (Mangalia - Satu Mare) stationeaza in Siculeni de la ora 00.25, IR 1642 (Dej - Bucuresti Nord) stationeaza in Gheorghieni de la ora 2.12, IR 1641 (Bucuresti Nord - Dej) stationeaza in Siculeni de la ora 3.00 si IR 407-2 (Episcopia Bihor - Brasov) stationeaza in Voslabeni de la ora 6.33.

Alte doua trenuri (IR 1644 Sighetu Marmatiei - Bucuresti Nord si trenul international 366-1 Brasov - Budapesta) au fost deviate pe ruta ocolitoare, calatorii care aveau bilete pentru destinatiile dintr-una din statiile de pe ruta pe care a fost anulat, fiind directionati catre urmatoarele trenuri din programul de circulatie.

Pasagerii care nu mai doresc sa-si continue calatoria vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor de calatorie pentru parcursul neefecutat.

Companiile feroviare CFR SA si CFR Calatori cer scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de acest eveniment si recomanda publicului calator ca inainte de efectuarea calatoriei sa solicite informatii despre intarzierile care se inregistreaza in traficul feroviar la statiile si agentiile CFR din Bucuresti si din tara, la telefon 021/9521.