Un cioban a fost atacat de urs in cursul noptii de luni spre marti la o stana din apropierea Lacului Zanoaga (2.010 m), in Masivul Retezat, victima suferind mai multe rani la fata si la un picior, iar un umar i-a fost dislocat, transmite Agerpres.

"Dupa atac, victima a reusit sa ajunga la refugiul Salvamont Zanoaga, impreuna cu un alt cioban de la stana. Salvamontistii care se aflau de serviciu i-au acordat primul ajutor, iar barbatul a fost stabilizat. Hemoragia de la picior si fata a fost oprita", a declarat marti pentru Agerpres seful Serviciului Public Judetean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

In ajutorul ciobanului au plecat opt salvamontisti si doi jandarmi montani, in echipa fiind si un medic. In functie de gravitatea ranilor, acesta va decide daca este cazul ca ciobanul sa fie transportat la spital cu un elicopter sau poate fi adus de pe munte cu ajutorul unei targi speciale.

Din primele informatii ale salvamontistilor, victima are 54 de ani si este din localitatea Baru Mare. Barbatul lucra la stana din Zanoaga impreuna cu alti doi ciobani.

Actiunea de salvare a ciobanului este in curs de derulare.