Zeci de turisti aflati, miercuri, in salina de la Slanic Prahova au ramas blocati in subteran dupa ce un lift s-a defectat, ei fiind dusi din mina de vizitare catre cea de exploatare, de unde sunt scosi cu microbuzele la suprafata, transmite Mediafax. Unii turisti au avut nevoie ingrijiri din cauza unor atacuri de panica.

Unul din cele doua lifturi care asigura transportul in mina de vizitare din cadrul salinei de la Slanic Prahova s-a defectat, miercuri, iar turistii aflati in subteran au ramas blocati la aproximativ 200 de metri adancime, in conditiile in care spre dinspre mina se face accesul cu doua lifturi, unul care urca si unui care coboara, iar daca unul se defecteaza nu mai functioneaza nici celalalt, au declarat reprezentanti ai salinei Slanic Prahova.

Potrivit surselor citate, cateva zeci de turisti au ramas in subteran.

Angajatii salinei au decis sa-i scoata pe turisti ducandu-i din mina de vizitare in mina de exploatare printr-un tunel, iar de acolo au fost scosi la suprafata cu microbuze, au precizat sursele citate.

La salina Slanic Prahova s-au deplasat de urgenta trei echipaje ale Serviciului de Ambulanta Prahova pentru a interveni in caz de necesitate. De altfel, pana la ora 14.00, 11 turisti au avut nevoie de asistenta medicala, au declarat reprezentanti ai Serviciului de Ambulanta. Sapte dintre turisti au facut atacuri de panica, iar ceilalti patru care au avut nevoie de ajutorul medicilor au suferit escoriatii in timpul evacuarii din salina.

La ora transmiterii acestei stiri (in jurul orei 14.00), operatiunea de evacuare a turistilor continua.

Conform reprezentantilor Salinei, nicio persoana nu se afla in lift in momentul in care acesta s-a defectat.

Nu este pentru prima data cand se produc astfel de incidente la salina de la Slanic Prahova. In urma cu trei ani, 50 de copii veniti in excursie din Galati la salina de la Slanic au ramas blocati in mina dupa ce liftul s-a defectat.